En regnskapsfører ser på en dataskjerm og kalkulator

5 gode grunner til å bruke en regnskapsfører

Næringsdrivende flest er lovpålagt å føre regnskap etter bokføringsreglene, på en måte som staten kan etterprøve. Høres dette litt komplisert ut? Her får du fem gode grunner til å la en autorisert regnskapsfører ta seg av jobben.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 27.02.2023
Innhold:
  1. Du slipper å gjøre regnskapet selv
  2. Du får mer tid til verdiskapning i selskapet ditt
  3. Effektiviser arbeidet med regnskapet
  4. Et ryddig regnskap gir deg bedre oversikt
  5. Senk skuldrene med eksperthjelp

1. Du slipper å gjøre regnskapet selv

Det sier seg kanskje selv, men ved å benytte en regnskapsfører slipper du å sette deg inn i alle reglene rundt fakturering, registrering av utgifter og skattemelding.

Husk at dersom bedriften din tjener over 50 000 kroner i året, må alt av inntekter og utgifter dokumenteres til årsregnskapet. Når bedriften din vokser seg større, blir også regnskapsjobben mer omfattende og tidkrevende. Da kan det være gunstig å la noen andre ta seg av hele eller deler av regnskapet.

2. Du får mer tid til verdiskapning i selskapet ditt

Regnskapsføring er tidkrevende arbeid, og når du lar noen andre ta ansvaret for økonomien, kan du fokusere på andre viktige gjøremål i bedriften din.

Bruk for eksempel heller tiden på å øke omsetningen, styrke egen merkevare og videreutvikle interne forhold, slik at selskapet ditt kan vokse.

3. Effektiviser arbeidet med regnskapet

Det å benytte seg av en regnskapsfører vil ikke bare gjøre at du kan bruke tiden din på andre ting, men selve arbeidet med regnskapet vil gå raskere for seg.

Alt etter som hvor stor bedriften din er, og hvilke arbeidsoppgaver du trenger hjelp til, finnes det regnskapsførere som kan møte dine behov.

Dersom bedriften din skal benytte en ekstern regnskapsfører, stilles det krav til autorisasjon. Det betyr at regnskapsføreren blant annet må oppfylle krav til utdanning og relevant praksis, satt av Finanstilsynet. En ekstern regnskapsfører vil derfor kunne gjøre arbeidet mer effektivt sammenlignet med noen uten erfaring, noe som kan spare både tid og penger.

Les mer om hvem som må føre regnskap

4. Et ryddig regnskap gir deg bedre oversikt

Det er ikke bare for å spare tid og forhindre feil i regnskapet at det kan lønne seg med en autorisert regnskapsfører. Et ryddig regnskap er blant annet viktig for skaffe oversikt over utviklingen til bedriften internt, og for oppfølging av budsjettet.

Et ryddig regnskap, som enkelt gir oversikt over den økonomiske situasjonen til bedriften, vil også komme godt med dersom bedriften skal søke om lån, eller om potensielle investorer har interesse for selskapet ditt.

5. Senk skuldrene med eksperthjelp

Siden alle eksterne regnskapsførere i Norge må være autorisert og godkjent av Finanstilsynet, vil en regnskapsfører som følger opp selskapet ditt alltid være en ressurs for bedriften din. Med en profesjonell som passer på regnskapet blir risikoen for feil mindre, og du kan derfor senke skuldrene og vite at jobben blir gjort riktig.

Få tilbud fra flere regnskapsførere nå!