En regnskapsfører ser på en dataskjerm og viser fram statistikk

5 gode grunner til å ansette en regnskapsfører

Næringsdrivende flest er lovpålagt å føre regnskap etter bokføringsreglene, på en måte som staten kan etterprøve. Høres dette litt komplisert ut? Da kan du la en regnskapsfører gjøre jobben for deg. Her er fem gode grunner til å ansette en.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 19.04.2022
Innhold:
  1. Du slipper å gjøre regnskapet selv
  2. Du får mer tid til verdiskapning i selskapet ditt
  3. Mange regnskapsførere kan jobbe både eksternt og internt
  4. Velg mellom regnskapsførere som kan møtes fysisk eller jobbe over nett
  5. Senk skuldrene med eksperthjelp

1. Du slipper å gjøre regnskapet selv

Det sier seg kanskje selv, men ved å ansette en regnskapsfører slipper du å sette deg inn i alle reglene rundt fakturering, registrering av utgifter og skattemelding.

Husk at dersom bedriften din tjener over 50 000 kroner i året må alt av inntekter og utgifter dokumenteres til årsregnskapet. Når bedriften din vokser seg større, blir også regnskapsjobben mer omfattende og tidkrevende. Da kan det være gunstig å la noen andre ta seg av regnskapet.

2. Du får mer tid til verdiskapning i selskapet ditt

Regnskapsføring er tidkrevende arbeid, og når du lar noen andre ta ansvaret for økonomien, kan du fokusere på andre viktige gjøremål i bedriften din.

Bruk for eksempel heller tiden på å øke omsetningen, styrke egen merkevare og videreutvikle interne forhold, slik at selskapet ditt kan vokse.

3. Mange regnskapsførere kan jobbe både eksternt og internt

Regnskapsførere kan jobbe med din bedrift på flere måter. Enten kan regnskapsførere jobbe eksternt for bedriften din i en kort periode, eller så kan de være fast ansatt internt i din virksomhet.

Alt etter hvor stor bedriften din er og hvilke arbeidsoppgaver du trenger hjelp til, finnes det regnskapsførere som kan møte dine behov. En klar fordel med å ansette en fast regnskapsfører vil være at du får en intern økonomisk ansvarlig, som kjenner akkurat din forretningsmodell godt. Å benytte seg av eksterne arbeidstakere, vil på en annen side være kostnadsbesparende.

Les mer om hvem som må føre regnskap

4. Velg mellom regnskapsførere som kan møtes fysisk eller jobbe over nett

Selv om du ikke har behov for en fulltidsansatt regnskapsfører i bedriften din, kan det være greit med noen du kan ringe som kjenner selskapet ditt.

Det vil alltid dukke opp problemstillinger du ikke kan svare på selv og da slipper du å vente på svar fra en person som ikke kjenner din bedrift og regnskap. Flere regnskapsførere kan dessuten stille opp på kontoret, dersom det er behov for møtevirksomhet eller å utføre arbeid som krever fysisk tilstedeværelse.

5. Senk skuldrene med eksperthjelp

Siden alle regnskapsførere i Norge må være autorisert og godkjent av Finanstilsynet for å arbeide vil en regnskapsfører som følger opp selskapet ditt vil alltid være en ressurs for bedriften din. Med en profesjonell som passer på regnskapet blir risikoen for feil mindre, og du kan derfor senke skuldrene og vite at jobben blir gjort riktig.

Få tilbud fra flere regnskapsførere nå!